{ "title": "Ülsere Ne İyi Gelir", "image": "https://www.ulser.gen.tr/images/Ulsere-Ne-Iyi-Gelir-53.jpg", "date": "19.01.2024 08:21:20", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Ülsere ne iyi gelir, mide dokusu ve zarında meydana gelen enfeksiyon nedeniyle oluşan tahriş ya da yara olarak tanımlanabilir. Karın ağrısı, öğürme hissi, mide bulantısı, baş ağrısı, mide yanması görülen belirtiler arasındadır. Ülser tedavisi zamanında yapılırsa reçete edilen bazı ilaçlarla gerçekleştirilebilir. İlaçlar haricinde beslenmeye dikkat edilerek de ülser belirtilerinden korunmak mümkün olur. Mideye zarar veren yiyecekler, alkol, sigara, aşırı yağlı ve baharatlı yiyeceklerden kaçınılarak rahatlama sağlanır. Ülser belirtileri kişinin yemiş olduğu besinlere bağlı olarak değişebilir. Tüketilen besinlere göre yanma ve ağrı hissi şiddetlenebilir.

Ülsere ne iyi gelir?

K vitamini: Ülser tedavisinde K vitamini önemi büyüktür. K vitamini ağırlıklı beslenmek açık yaralarda oluşabilecek kanamayı durdurucu etkiye sahiptir. Ayrıca yara yerinde oluşan tahrişin giderilmesine yardımcı olur. Ülser tedavisinde iyileşme sürecini kısaltır. Lahana, avokado, ıspanak, aspir yağı, çavdar unu K vitamini bakımından zengin içeriğe sahiptir.

Lifli gıdalar: Lif sindirim anında gıdaların parçalanmasını sağlayan ve hidroklorik asidini kontrol ederek ülser yaralarını iyileştirici özelliğe sahip bileşenlerdir. Tam tahıllı ekmek, sebze ve meyveler lif bakımından zengin içeriğe sahiptir.

Flavonidler: İçeriğinde flavonidler yer alan besinler ülseri önlemek ve ülser yaralarını iyileştirmek için faydalıdır. Ayrıca ülsere yol açan bakterinin çoğalmasını engeller. Elma, kereviz, soğan, sarımsak flavonidler bakımından zengindir. Soğan ve sarımsak bazı ülser hastalarına iyi gelmeyebilir.

Çörek otu ve yulaf: Çörek otu ülser için yağ ya da tane şeklinde kullanılabilir. 5 gram kadar çörek otu hap gibi bir miktar suyla yutulabilir. Çörek otu yağıda aynı ölçülerde içilebilir. Yulaf bazı besinlerin içine eklenerek tüketildiğinde ülser şikâyetlerini azaltır.

Zencefil ve zerdeçal: Zencefil ve zerdeçal çay şeklinde hazırlanıp tüketilebileceği gibi yemeklere eklenerek de tüketilebilir. Her iki baharatın da mideyi yatıştırıcı ve sakinleştirici etkisi vardır. Bu etkisinden dolayı ülsere karşı iyi gelir.

Kırkkilit otu ve şerbetçi otu: Şerbetçi otu suyu çıkarılarak ya da çay şeklinde hazırlanarak içilebilir. Kırkkilit otu yine ülsere karşı çay şeklinde içilir.

Kuşburnu: Kuşburnu ülser için çay yapılarak düzenli içildiğinde oldukça faydalı olur. Kuşburnu macunu da ülser için tüketilebilir.

Limon: Ülsere ne iyi gelir sorusuna verilebilecek en kolay cevaplardan biri limondur. Ilık suyun içine limon eklenip balla tatlandırılarak tüketilebilir.
" } ] }