{ "title": "Ülser Perhizi", "image": "https://www.ulser.gen.tr/images/Ulser-Perhizi-78.jpg", "date": "21.01.2024 22:51:09", "author": "Mircan Seçgünler", "article": [ { "article": "Ülser Perhizi, Ülser, insana oldukça rahatsızlık, acı veren, her zaman dikkatli beslenmesini gerektiren bir hastalıktır. Ülser hastası, canının her çektiğini yiyemez, içemez, seçici davranmak zorundadır. Ülser perhizi, hastalıktan korunup kurtulmak ve daha da ilerleyip tekrarlamasını önlemek amacıyla tavsiye edilir. Ülser, mide asidinin yarattığı hasar sonucu, yemek borusu ve midede oluşan yaradır.

Ülser Perhizi ve Önerilen Gıdalar
Ülser Perhizinde, tüketmememiz gereken gıdaların başında, alkol, kakao, kızartmalar, gazlı içecekler, salçalı, çok tuzlu, acılı, baharatlı yiyecek ve içecekler gelmektedir. Çay, kahve, limonata, maden suyu, hazır meyve suları bu hastalığa iyi gelmemektedir. Kuru bakliyatlar, hazır çorbalar, her tür turşu, peynir çeşitleri gibi gıdalarda, ülser rahatsızlığına zarar vermektedir. Diğer uzak durmamız gereken gıdalar ise; kuruyemişler, zeytin, sarımsak, soğan, sucuk, salam, sosis ve çikolatadır.

Ülser Perhizinde, önerilen gıdaları tüketirken, yiyecekleri yavaş ve çok çiğneyerek yutmalıyız, yiyeceklerin çok soğuk veya sıcak olmamasına dikkat etmeliyiz. Yemekleri pişirirken yağı yakmamaya dikkat etmeliyiz. Sigara içmemeli, sakız çiğnemeliyiz.
" } ] }