{ "title": "Ülser İlaçları", "image": "https://www.ulser.gen.tr/images/Ulser-Ilaclari-63.jpg", "date": "19.01.2024 17:33:41", "author": "irfan özen", "article": [ { "article": "Ülser İlaçları, Genellikle Uzman doktor tarafından reçete edilen, tablet veya kapsül şeklinde olan ülser ilaçlarının çoğu antibiyotik olarak midede oluşan ülsere sebep olan bakterilerin, yok edilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Bu ülser ilaçları aracılığıyla mide ülserinin tedavisi yapılarak daha fazla ilerlemesi önlenmiş olur. Mide ülseri için kullanılmakta olan belli başlı ülser ilaçlarına baktığımız zaman karşımıza, piyasada tıbbi olarak bulunan şu ilaçları görürüz. Demeprazol Kapsül Omeprazol, Gasterol Film Tablet Famotidin, Erbolin Mikropellet Kapsül Omeprazol, Gastifam Film Tablet Famotidin, Nevofam Tablet Famotidin, Zoprol Mikropellet Kapsül Lansoprazol, Famodin Film Tablet Famotidin, Lansor Mikropellet Kapsül Lansoprazol, Ulcusar Film Tablet Famotidin.

Bitkisel Ülser İlaçları

Tıbbi olarak kullanılan bu ülser ilaçlarının yanında uzmanlar tarafından uygulanması tavsiye edilen bazı doğal ve bitkisel tedavi usulleri de ülseri ilaçlarınınyanında bu ilaçlara takviye amaçlı olarak kullanıldığı zaman ülser rahatsızlığı yüzünden çekilen sıkıntılarda rahatlamaya ve ülseri tedavi etmede destek sağlayacaktır.

Çiğ lahanadan elde edilen suyun içilerek tüketilmesi ülser konusunda hastaya yardımcı olur. Lahana suyunun İçilmesini daha kolay yapmak için, bir havuçla karıştırılması sonucu bir karışım elde edilerek, her öğün yemekten ve yatmadan az önce yarım bardak kadar taze suyun içilmesi ülser ilacı yerine geçer ve mideyi rahatlatır.

Çiğ lahana ile havuç karışımından ayrı olarak, her gün en az üç adet muz yenilmesi de mide ve ülser için faydalı olur. Muz da bulunan anti bakteriyel bir madde midede ülsere sebep olan Helicobacter pilori isimli bakterinin büyümesine mâni olur. Yapılan bilimsel araştırmalar göstermiştir ki muz yiyerek beslenen hayvanlarda daha kalın ve sağlam bir mide duvar yapısının olması ve midenin daha çok mukus üretmesi, sindirici asitler ile mide duvarının arasında engel teşkil edecek bir duvar örmesini ve mide hastalıklarına karşı koruma yapmasını sağlamıştır.
" } ] }